Strona 6 z 7 [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
Level 4

PostTemat: Re: Co polecacie?
, Napisane: 1 lip 2009, o 23:06 
fe, jak można polecać colorful. to jest złe anime.
ale wyratowało Cię wspomnienie o furi kuri. ^_^

właśnie jestem po obejrzeniu akane-iro ni somaru saka, i - ogólnie - anime fajne, zjadliwe, śmieszne, romantyczne, szkoła etc, ale za ostatnie 3 minuty animca mam dalej ochotę zabić twórców, więc na własną odpowiedzialość. a nuż ktoś tego dokona.

Level 6

, Napisane: 15 sty 2010, o 10:16 
Eden of The East (TV) - genialne! wyszło w zeszłym roku, ma 11 epizodów i jeden film, obejrzałem wszystko naraz

Level 6

, Napisane: 15 sty 2010, o 15:57 
Sky Crawlers- (film, nie seria)zamulaste odrobinę, ale część akcji dzieje się w Polsce i są fajnie zrobione walki ;)

Mahou Sensei Negima- manga (anime nie oglądałem, wiec sie nie powinienem wypowiadać, ale odstrasza mnie grafika...)

Zobacz profil GG 

Level 6

, Napisane: 15 sty 2010, o 17:02 
Sky Crawlers widziałem i jest bardzo zamulaste, ale warto obejrzeć dla sceny jak rzucają k..wami z samochodu

Level 7

, Napisane: 15 sty 2010, o 17:03 
Aaa... Zima i nowości :D

- To Aru Kagaku no Railgun
- Ookami Kakushi (Puni puni~~)
- Tegami Bachi
- Baka to Test to Shokanju (Totally must see)
- Chu-Bra!!

I na deser:

Obrazek

HANAMRU YOUCHIEN

Obrazek
Mahou Pack(Bundle) 1st - STARTED (9/40 Simfiles)

Level 4

, Napisane: 24 sty 2010, o 18:43 
Nie wiem czy ktoś pisał, no ale z tego co ostatnio widziałam i mi się spodobało:

Baccano!
Ponyo - chociaż nie jest tak dobre jak inne, ale imo warto obejrzeć. Bardzo pociesze i pewnie każdy już widział... :P Regress w oglądaniu anime takoż. Ileż ja muszę nadrobić, och, och. O ja biedna, nieszczęśliwa ;o

Level 5

, Napisane: 24 sty 2010, o 20:43 
Baccano jest baardzo dobre.

Also Durarara!! - anidb
Możliwe, że dobre będzie. Jeszcze nie widziałem, 3 epizody jak do tej pory.

A jak ktoś chce coś lekkiego i przyjemnego to Cross Game anidb

Nuff said, spadam sciągnąć Durarara!!

Level 1

, Napisane: 19 mar 2010, o 22:30 
Postaram się nie powtarzać wymienianych już tytułów.Tak więc z własnego doświadczenia mogę polecić:

Kaze no Stigma -> sympatyczne anime, fantastyczna komedia romantyczna, trochę akcji + niezapomniany "Behemot Zenon"
Bakemonogatari -> specyficzna animacja, kojarzy mi się niesamowicie z Maria Holic, cudny ending
Black Cat -> wiecznie niedoceniane anime, dużo akcji i powalająco śmieszne momenty, choć anime jest słabsze od mangi
Darker than Black -> przede wszystkim pierwszy sezon, jest więcej akcji i raczej zamknięta fabuła, czego o drugim sezonie powiedzieć nie można. No i ten klimat...
Earl and Fairy -> baśniowy romans - łatwy, lekki i przyjemny, urocza kreska
Fruits Basket -> anime traci w porównaniu z mangą, ale spełnia swoją rolę jako miły romans na rozgrzanie serca :)
Ghost Hound -> tylko dla zainteresowanych zjawiskami, zdolnościami itp. paranormalnymi, wymaga też zajrzenia czasem do słownika ze względu na terminologię fachową
Ghost Hunt -> romans, komedia, pod koniec może trochę horror (tylko jeżeli ogląda się to w środku nocy), niestety nie zakończona fabuła
H2O ~Footprints in the sand~ -> romanso-tragedia jakich wiele, ale wciąga, poza tym dobra muzyka (op i ed)
Hatenkou Yuugi -> akcja, magia, potencjalny romans, świetny humor i stanowczo za mało odcinków
Hyakko -> komedia, której jedynym celem istnienia jest spowodowanie bólu brzucha u widza (ze śmiechu, rzecz jasna)
Lovely Complex -> naprawdę nikt o tym nie wspomniał? Komedia romantyczna, którą trzeba obejrzeć
Seitokai no Ichizon -> bardzo śmieszna i bardzo nietypowa haremówka
So Ra No Wo To -> seria ongoing, lekka i odprężająca (przynajmniej na początku), trochę kojarzy mi się z klimatem K-ONu albo Kannagi
+ z już wymienianych koniecznie muszę polecić
Durarara!; Higurashi no naku koro ni; Air Gear; Baka to Test to Shoukanjuu; Eden of the East; Hanamaru Youchien; Toradora!; Zombie-Loan

Ps. nie wiem jak z dostępnością tych serii po polsku, ale stanowczą większość można znaleźć z angielskimi napisami na stronach typu http://www.watchanimeon.com albo http://www.zomganime.com.

Level 3

, Napisane: 21 mar 2010, o 08:01 
Od niedawna do mojej oferty telewizyjnej dolaczyl program o nazwie AXN Sci Fi pomijajac mnostwo seriali sci fi ku mojej radosci emituje rowniez anime i to dosyc pokazna liczbe tytulow :
Soul Eater
Nana
D Gray Man
Captain Tsubasa
Ghost Stories
The Ghost in the shell
Naruto ( nie jestem fanka a tyle tego jest ze nie jestem w stanie okreslic ktore dokladnie)
Blood +
Slayers Try
Ayakashi Ayashi
Wierzcie lub nie ale znalazlo sie tam rowniez cos takiego jak romeo i julia lub hrabia mon te christo ( nie wiem jak to sie pisze ) w wersji anime
Aktualnie Ogladam Blood +, Slayers Try i dopiero pierwszy odcinek Ayakashi Ayashi jest za mna.
Kazda seria jest powtarzana chyba 3 razy. Po raz pierwszy puszczaja ja rano kolo 9 po raz 2 leci w godzinach nocnych 1-3 w nocy a ostatni raz w tybie weekendowym po kilka odcinkow. Wiekszosc jest z oryginalnym dzwiekiem i napisami ale trafiaja sie wersje np blood + z ang dubbingiem i na dodatek polskim lektorem ... chyba tylko dla tych najbarziej wytrwalych, tolerancyjnych badz zdesperowanych .

Poza AXN Sci Fi swojego czasu urzekl mnie pol emon pol czlowiek o bialych Wlosach i uszach kota - Inuyasha dlugie ok 160 odc. nie koniecznie genialne ale wciagajace :)

Air - piekna historia, slicznie zrobione , delikatne slodko gorzkie anime

Level 7

, Napisane: 26 mar 2010, o 12:51 
Ekhm, w zwiąku z tym, że szukam jakiejś wymówki, żeby magisterki nie pisać, byłbym wdzięczny za polecenie jakiejś przyjemnej, zabawnej, cycatej ecchi komedii :) Może nawet być romantyczna ;)

Billover napisał(a):

Poza AXN Sci Fi swojego czasu urzekl mnie pol emon pol czlowiek o bialych Wlosach i uszach kota - Inuyasha dlugie ok 160 odc. nie koniecznie genialne ale wciagajace :)

Jak samo imię wskazuje, Inuyasha posiada psie uszy ;) I od jakiegoś już czasu tworzone są odcinki oparte na dalszych rozdziałach mangi - Inuyasha kanketsu-hen się to bodajże nazywa :D

Zobacz profil GG 

Strona 6 z 7 [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona