Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Level 1

PostTemat: Mata - zrób to sam
, Napisane: 25 lut 2010, o 20:23 
Witam!
Skaczę już troche i szmacianka stała się dla mnie udręką ;_; A jako, że byłam już na paru konwentach i miałam okazję poskakać na matach twardych, to zamarzyła mi się taka :makaimura:

Słyszałam, że można sobie sklecić takie cacko samemu.
Taniej wychodzi gotowa czy samoróbka?
Jak to się robi?
Może jakiś link do poradnika? (niestety, wujek google zawiódł i nie znalazłam niczego sensownego) Cieszyłabym się, jeśli by był po polsku, ale po angielsku w ostateczności też może być. Obrazkowy :makaimura:

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.

Tachikoma

Zobacz profil GG 

Level 6

PostTemat: Re: Mata - zrób to sam
, Napisane: 25 lut 2010, o 21:30 
pamiętam, że kiedyś na krokmanii widziałem 2 tematy jak to zrobić, z tym, że tam jest problem tego typu, że te kontrolery w szmaciankach nie są tak "opisane" (zaznaczone) jak w poradniku, co może (przynajmniej mi) sprawić kłopot jeślibym miał się za to zabrać... ale jak zamierzasz szukać, to proponuję tam... chyba, że zmusisz "tutejszych" do napisania odpowiedniego poradnika xP

Zobacz profil GG 

Level 5

PostTemat: Re: Mata - zrób to sam
, Napisane: 26 lut 2010, o 19:32 
Na stronie krokmanii, umieściłam dwa opisy jak zrobić matę samemu(np. ddr pad by katrini). Można użyć do tego wiele rzeczy dostępnych w sklepach typu bricomarche czy Castorama. Robiąc matę samemu można wykorzystać cześć materiału który mamy już gdzieś w domu na strychu czy garażu. Do budowy maty można użyć zarówno zwykłego kontrolera usb jak i kontrolera ze szmacianki, w moich opisach na krokmanii jest zastosowany zwykły kontroler usb, zawsze mogę udzielić pomocy(np.co gdzie przylutować) jeśli ktoś chce wykorzystać kontroler ze szmacianki.

Zobacz profil GG 

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]